Nunca me abandones

Nunca me abandones

Nunca me abandones
Kazue Ishiguro
Anagrama, 2005

 

 

 

En l’internat de Hailsham, perdut en el camp anglés, els alumnes són impulsats a desenvolupar la seua creativitat, al temps que, cuidats i vigilats pels seus custodis, van creixent i preparant-se per a un futur que si be no se’ls oculta mai no els es presentat.

Kath, Ruth i Tommy són tres estudiants de Hailsham que no es diferencien de la resta d’adolescents que podem trobar a qualsevol institut, van descobrint l’amistat, l’amor, el sexe, al temps que van entreveient la veritat, que ens es presentada a través dels records de Kath, records plens de nostàlgia.

Ishiguro ens ofereix una distòpia marcada per la capacitat de la societat humana per a mirar cap a altre costat, on tancar els ulls i negar l’evidència es revel·la com una solució en nom d’un suposat be comú, una de les més inhumanes de les actituds humanes. I ho fa amb una narració acurada, d’història senzilla, on la informació se’ns va desvetllant a poc a poc.

Encuéntralo en la biblioteca

Find it in the library

Anuncis

3 Responses to Nunca me abandones

  1. “No em deixis mai és una novel·la sobre la vida i la mort”, sobre l’espai de temps que hi ha entre i entre. El “trànsit”, doncs, és important. La qualitat de vida, en diuen.
    Però els personatges d’Ishiguro han de sotmetre’s sense rancúnia a l’ordre establert i morir amb (in)dignitat. El que interessa a l’autor és el procés d’adaptació, el conformisme que adopten com a forma de vida, acceptant el destí inexorable. No hi ha cap altra opció possible, ni res que s’assembli ni de lluny a l’atzar. Per això, qualsevol cosa que sobresurti una mica de la normalitat és memorable per als joves de Hailsham.

  2. Mj ha dit:

    Una novel·la inquietant, emocionant…

  3. Vanity Dust ha dit:

    Em va encantar. És possible sentir la claustrofòbia dins de l’internat, el desconcert pel futur dels alumnes…i el desenllaç final et deixa glaçat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: