Una mirada a la oscuridad

Una mirada a la oscuridad
Philip K. Dick
Minotauro, 2002

Les forces de l’ordre estan superades en la seua lliuta contra les drogues, la perillosa substància M, la mort lenta, està per tot arreu i els narcotraficants semblen intocables. Només l’ús d’infiltrats pareix donar fruit, però per això han d’abandonar les seues vides, la seua identitat i convertir-se en un consumidor més, podent ser, per tant, un dels vigilats per la pròpia policia. Fred és un s’aquests policies infiltrats en el món de les drogues, convertint-se en Bob Arctor, vivint amb uns drogadictes sense saber si aquests treballen o no per als traficants o, fins i tot, per a la mateixa policia, amb les al•lucionacions de les drogues, la paranoia i la misèria de la seua existència com a marc de la història.
A banda d’aprofundir en algunes de les seues obsesions (la identitat, la realitat) aquesta obra presenta trets autobiogràfics clars, ja que són coneguts els problemes de Philip K. Dick amb les drogues i les referències a aquestes són una constant a les seues històries. Dick considerava aquest llibre com la seua millor obra i és, sense dubte, una de les més rodones.

Al 2006 es va fer una més que recomanable adaptació cinematogràfica amb la tècnica de l’animació rotoscòpica protagonitzada per Keanu Reeves, Robert Downey Jr. i Winona Ryder disponible a la biblioteca.

Encuéntralo en la biblioteca.

Find it to library.

Anuncis

One Response to Una mirada a la oscuridad

  1. Victor ha dit:

    Un gran llibre.

    El recomane amb força. La pel·lícula a mi hem va agradar, però ja no la recomane amb tanta força :D.

    Adeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: