Exposició: Tintín en el món d’Hergé

Tint�n a la lluna

Aquesta volta vos recomanem una exposició al voltant de la figura del famós personatge de còmics Tintín intrèpit periodista que viatja per tot el món, acompanyat pel seu gos Milou i que es veu en mig de les més diferents aventures, arribant, fins i tot, fins la lluna. Els personatges creats per Hergé són fàcilment identificables i formen part de la nostra cultura popular sent, amb el permís d’Asterix, els personatges de còmic europeu més arrelats.

L’èxit l’arribà des de la seua primera aventura i, com a tots els grans, la polèmica li va acompanyar, sobre tot per la suposada ideologia d’Hergé que podia haver impregnat la sèrie; així se li ha acusat de misogin (no apareixen pràcticament dones), feixista (col·laborà amb un diari nazi durant l’ocupació alemanya de Bèlgica), o racista defensor del colonialisme. Va ser aquest últim punt, centrat sobre tot en l’obra Tintín al Congo que va ser apartat de les prestatgeria de literatura infantil a Gran Bretanya, aconseguint multiplicar les vendes per la polèmica.Tint�n i Milou

L’exposició és basa en la col·lecció de Jordi Tardà una de les majors sobre Tintín, i la podeu gaudir des del 14 de maig fins el 27 de juliol al Centre Octubre de Cultura Contemporània, Sant Ferran, 12 de la ciutat de València. Tant si podeu passar-vos com si no, sempre podeu llegir bon part dels seus còmics o històries al seu voltant a la biblioteca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: