El Celler


El celler

El celler
Noah Gordon
Roca editorial, 2007

 

 

Llenguadoc, França, finals del segle XIX. En Josep Álvarez descobreix de la mà d’un viticultor francès l’art de l’elaboració del vi. Des d’aquest moment, la seva vida restarà dominada per aquesta passió.

Malgrat la seva joventut, en Josep ha experimentat a la vida l’amor, les intrigues i el treball ardu, tres elements que, junt amb la seva vocació, caracteritzaran tota la seva vida futura. Essent encara molt jove i contra la seva voluntat, en Josep es veu involucrat en un complot que sacsejarà la ja turbulenta escena política del moment.

L’esdeveniment l’obliga a fugir a França, on treballarà per a un viticultor francès que l’iniciarà en el món del vi.Tot i la por que sent de caure en mans de la justícia, la mort del seu pare l’empeny a tornar a la seva llar, on, després de fer-se amb la totalitat de la finca, decideix posar en pràctica els coneixements adquirits durant els seus anys a França.

La producció del seu propi vi es converteix llavors en la seva obsessió. Lluitant contra els elements -un terreny difícil, una economia limitada i la soledat- en Josep emprèn una aventura tan àrdua com fascinant: elaborar un bon vi. Al seu voltant, els habitants de Santa Eulàlia, la jove vídua Marimar i el seu fill Francesc, en Nivaldo, el botiguer d’origen cubà, en Donat, el germà obrer d’en Josep, personatges que poblen una novel·la rica en descripcions culturals i en episodis històrics.

El celler conté l’essència de l’obra anterior de Noah Gordon: històries personals de força, personatges de gran humanitat, retrats fidedignes d’una època, narrats per un escriptor, la sensibilitat i l’encert del qual ha admirat milers de lectors al llarg dels anys…¶

Troba’l a la biblioteca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: