Memorias de una cantante Alemana

Shroeder Devrient, Wilhelmine
Memorias de una cantante alemana
Tusquets, 1990
258 pàgs.

Aquest llibre són les suposades memòries de la cantant Wilhelmine Shroeder nascuda a Hamburg al 1804. No ha estat mai molt clar si va ser ella la autora de les memòries o com diu Apollinaire: “Sea como sea, nos encontramos quizás en presencia de una rapsodia escrita por un falso memorialista, que hubiera añadido a algunos detalles y a algunas anécdotas de la vida de la Sra. Schröder-Devrient otras historias de su propia cosecha”. Aquesta controvèrsia ha estat sempre present al voltant d’aquesta novel•la a la que molts reconeixen com a un del millor llibres de literatura eròtica de tots els temps.
Interessant llibre concebut en forma de cartes dirigides a un metge de renom , únic home que, segons ella, pretengué mai els seus encants.
El tractament que li dona al sexe es realment un tractament eròtic, un erotisme fi, subtil. Així es diferència de molts dels llibres eròtics més actuals que moltes vegades perden eixa sensibilitat deixant-se portar per la vigorositat del moment. Al llibre cal destacar la gran quantitat d’anècdotes curioses dels països per els que va passar o va viure.
En definitiva, es tracta d’un llibre eròtic, però un erotisme molt cuidat i treballat, tal volta més propi d’aquells temps. Ara, encara que no sóc un gran coneixedor el tema, a la literatura eròtica l’escriptor acaba sent més obvi, més directe i per tant moltes voltes perd eixa emoció del no saber que va a passar quan un desitja fervorosament que passe…

Trobal a la Biblioteca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: