Voces en el laberinto

Voces en el laberinto

 

Voces en el laberinto (Voix sans issue)
Céline Curiol
El Aleph, 2006

 

“Ella”, la protagonista, viu a París i treballa a la Gare du Nord anunciant l’arribada i eixida dels trens. Viu obsessionada per un home des de que es besaren a una festa, però ell viu amb una altra dona. Mentre espera l’hipotètic moment de l’acostament a ell, s’entrega, a soles, a la nit parisenca i viu estranyes experiències amb desconeguts que va trobant al seu camí, moguda per la compassió que aquests personatges li desperten. Al llarg de la narració està present un altre element: una habitació rosa, un piano, una xica anomenada Marion, que fa intuir una revelació dramàtica. La desorientació i actitud erràtica de la protagonista es descriu amb una narració ràpida, obsessiva, plena de detalls.

Sobre l’ autora, Céline Curiol (Lyon, 1975), la solapa només diu que nasqué a França i aquesta és la seva primera novel·la. És corresponsal de Libération a Nova York i està apadrinada por Paul Auster, qui envià una carta a tots els seus editors per a que publicaren l’obra, sobre la qual va dir: “Este interesante libro anuncia la incorporación a la escena literaria de una nueva escritora de considerable talento. Además de ser una de las primeras novelas más hermosas que he leído en muchos años, es una de las más originales y brillantemente ejecutadas entre todas las obras de ficción de los autores contemporáneos que conozco”.

No considere que siga una novel·la excel·lent, en ocasions desespera la torpor de la protagonista, però no deixa indiferent. Una d’eixes lectures que absorbeixen.

Recomanat per Ana Mira

Troba’l a la biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: